maanantai 4. marraskuuta 2013

Punaportin Bluesin kakkosen psyykepuoli murentui makaavan paikkapuolustuksen tukahduttavassa imutuksessa


MuKi
vs.
PuB 2

54-51 (22-17)


Punaportin Bluesin kakkonen matkasi Munkkiniemen yhteiskoululle katsastamaan veljesseura Kisapoikien nykykunnon.

Avausviisikko: Touko Helanen - Matti Kaasu Heikka - Nuori Aleksi Tuomi - Reima Salomaa - Kaius Karju. Homma käyntiin ja pointsit himppeen... Kakkospupi pitää 11-joukkueisen C-lohkon kolmospaikkaa ja MuKi yhdeksättä. Ero sarjataulukossa on siis melkoinen, mutta entäs kentällä?
















uskolliset ystävät
hämärän tullen vierelläni
tuhannet mustan sävyt
 -Coach Big Dog Mattila tien päältä 4.11.2013

Reissussa mukana ovat myös Lasse Vuorinen, Sami Savolainen, Japo Postareff ja Juha "J-Hawk" Haukka. Kymmenmiehisenä kelpaa matkaa taittaa. Mutta nyt itseensä pelitapahtumaan. Sentään veljesseura vastassa. It's all love.













Ensimmäinen viisiminuuttinen mennään koreitta. Hankalaa on, tuskaista, korinteko. Jakso päättyy lopulta tasatulokseen 8-8. Vastaavanlaisia tuloksia nähdään peruskoulun alempien luokkien ystävyysotteluissa.

Kakkosjaksolla PuB mukautuu MuKi:n hitaaseen ja vähäliikkeiseen pelitapaan - kotijoukkue määrää pelin rytmin. Kaikkihan tietävät, kuinka siinä käy.











Kolmannen neljänneksen PuB häviää vain niukasti, mutta yhä on kivuliasta korien takominen. Ei niitä tahdo syntyä. Kotijoukkueen makaava paikkapuolustus (kyllä, juuri se, jota vastaan on viimeiset viikot harjoiteltu) on myrkkyä hämäläisille...













Päätösjakson alussa tullaan tasoihin, mutta kapuloita on rattaissa liiaksi. Touko Helanen saa viidennen virheensä, Lasse Vuorista rasittaa epäurheilijamainen virhe ja lopussa vieläpä akseli Stockton - Malone eli Big Dog - Vuorinen hassaa syötön per sierainpari - ja peli on sillä kukko.










Nuori Aleksi Tuomi voidaan laskea ottelun onnistujiin. Jäbä aloitti ja lopetti kentällä, poimi ottelun kaksi ensimmäistä levypalloa (kentän lyhimpänä ja nuorimpana miehenä) ja sai aika läjän arvokasta #M5D-kokemusta tästä Munkkiniemen-vierailusta. Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon nytkin: respect MuKi. Nämä mukilaiset eivät, #muuten, olleet mitään junnuja.

Pistemiehet: Vuorinen 18, Kaasu Heikka 8, Helanen 8, Postareff 6, Pena 6, Reino 3 ja Tuomi 2.

Valmentajalta:
"Huono lämmittely. Liian lyhyt ja huono. Keskittyminen herpaantui jo halliin astuttaessa, kun 18-vuotiaat cheerleaderit treenasivat siinä ihan näkösällä." -Big Dog