torstai 28. marraskuuta 2013

PuB 2 -terminaattori Lasse Vuorinen pommitti Tiksin prinssejä vastaan kahdeksan kolmipisteistä ja peli oli sillä kukko




BTT - PuB 2

48-79 (24-48)




Yhä ylöspäin yrittävä sarjaviitonen PuB 2 poikkesi Tiksissä tyyppaamassa häntäpääleveleillä operoivan Basket Team Tikkurilan kondiksen.

Pelaajavalmentaja Pena Mattila alkoi runoilla jo heti moottoritien alkupäässä - Hämeenlinnan rampilta laskeuduttaessa. Riimittelyssä voi havaita kaikuja siitä lapsenomaisesta ilosta ja riemusta, jota koripallopeli voi raavaassakin miehessä jopa marraskuun pimeillä herättää. Runosta huokuu myös vahvana ikävä junalla pelipaikalle matkustavaa kapteeni Lasse Vuorista kohtaan. Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun valkku toden teolla avaa tunneholvinsa panssarioven suurelle yleisölle tarkasteltavaksi. Ja millainen salakammio tuon oven takaa paljastuukaan!

Kiva on maantiellä taiteilla
kun kapteeni matkaa raiteilla

Kun musta on taivas
ja valkoinen maa

Hän junassa jo
kolmosia upottaa.

(Coach Pena 28.11.2013. "HML-HKI-moottoritie I")

Matkassa on yhdeksän äijää: Nuori Aleksi, Haukka, Japo, Repe, Touko, Petu, Late, Sami ja Rupomies. Etukäteen pelättiin, että olisi vain viisi, mutta nehän ovat niitä taktiikoita, joilla nyttemmin vihreiden arvojen mukaisesti elävä PuB 2 pyrkii harhauttamaan vastustajansa sosiaalisessa mediassa vaklaavia agentteja. Ennen peliä järjesteltiin muutakin. Valkku mielikuvaharjoitteli pelin tilanteita ääneen puhumalla: "Ite aattelin paiskoo ainakin pari kaukolaukausta maaliin. Jos käy, kuten Warttia vastaan, niin Lasse ei syötä mulle ollenkaan. Silloin joudun hakemaan omat palloni hyökkäyslevareista ja peruutella viivan taakse... PAM! 3 pts."














Kapteeni matkaa kiskoilla
sillä kieli on nopea kuin liskoilla

Mulla mustaa asfalttia allani on
ja palloa kuljetan kuin Stocktonin John.

(Coach Pena 28.11.2013. "HML-HKI-moottoritie II")


Simonkylän koululla pelattiin yhden tuomarin komennossa kuuma matsi, jota vierasjoukkue hallitsi, miten tahtoi. Homma oli kukko jo avauspuolikkaan jälkeen, mutta kivahan on pelailla pidempäänkin. Alusta alkaen rymisteltiin varsin fyysillisesti - erityisesti valkku Mattila ja BTT:n takamies törmäilivät toisiinsa kuin jokamiesluokassa. Suunsoittoakin oli, trash talkia, psykologista läppändeerosta, jolla psyykkisesti vahvempi penetroituu heikomman sipulin sisuksiin. BTT:n jannulla petti sekä kupoli että fysiikka. Kun savu hälveni, alfauroksen kruunun asetti kutreilleen Pena Mattila. Koko joukkue onnistui. Touko Helanen nakkeli tärkeät kolmosensa (6 kpl) pääosin ottelun ensi puoliskolla, jolla voittaja ratkaistiinkin. Japokin kiskaisi yhden kolmipisteisen, samoin Repoman Rupoman. Ihailtavaa laajan rintaman onnistumista, sanoisi Hämäläisen Kalevi kaveriporukkansa pokauksista Hämeenlinnan Iskelmäbaarissa. J-Hawk pääsi pisteiden makuun, samoin nuori Aleksi. 

"Mä en voinut vaan katsoa penkiltä, kun se tyrmää mun suojattejani. Mä menin kentälle. Useamman kerran se siinä sitten keräili kamojaan..." (-Pena Mattila konfrontaatioistaan BTT-takamiehen kanssa)

11-joukkueisen C-lohkon sarjataulukon kärki- ja häntäpään välinen ero on näemmä melko suuri, mutta kärkikolmikossa on tasaista.

Tällaisilla otteilla PuB 2 ottaa kärkeä kiinni melko möygevästi. Noste on nyt. Ensi maanantain kotiottelussa saatetaan nähdä kauden yleisöennätys, sillä on vaikea kuvitella hämeenlinnalaista, joka ei tahtoisi todistaa tänään Tiksissä 30 pistettä (mm. kahdeksan kolmipisteistä) heittäneen Lasse Vuorisen edesottamuksia Sateenkaarihallissa.

Ja lopuksi pisteiden luettelemisen sijaan hieman tunnelmointia illan supersankarilta, kaikkien tikkurilalaisten mutsien uudelta unelmavävyltä:

Tämä oli tyypillinen viitosdivarimatsi: p*ska sali, hirveät korit, yksi tuomari, myöhäinen peli ja jatkuvaa tappelemista. Yksi mieleen jäänyt kohtaus oli se, kun joku nappasi J-Hawkia sormille... mies käveli keskiympyrään ja kysyi vastustajalta, että "kuka h*lvetin kekkeruusi sen teki?" Kukaan ei ilmoittautunut. No Japo sitten, Japo hankkiutui virhevaikeuksiin ja joutuu lupauksensa mukaisesti tarjoamaan seuraavassa saunaillassa korillisen virvoketta. Nuori Aleksi ja Touko johtivat peliä esimerkillisesti ja Reiska seisoi postissa suorana estelemässä vastustajan yritelmiä. Penan faija oli katsomossa. Isä-Mattila. Se vaikutti Penan peliin positiivisesti: Pena teki kauden piste-ennätyksensä, ja löysi se sieltä sen oman playmatensakin, vastustajan takamiehistöstä... Sanotaanko vaikka näin, että tappelu ei ollut kaukana. Mulla itselläni oli samanlainen alku kuin viime pelissä - heitin heti alkuun kuusi kolmosta sisään ja sitten vielä myöhemmin pari. Moikka! T: Lasse