sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Punaportin Blues syntyi uudelleen ja ilmestyi Lauttasaaressa kuin voittamaton supernova 2.0

"Me voitetaan tänään." Kuva: Igor Jacovic.


ToPoLa 12-Pack

vastaan

Punaportin Blues

71-100 (35-66)








PuB:n poijaat matkasivat Lauttasaaren yhteiskoululle ottamaan mittaa vanhasta tutusta Touhun Pojat Lauttasaari 12-Packista. 

Lähtötilanne: tasainen. Molemmilla kaksi voittoa ja kaksi tappiota. B-lohkossa Jakari menee menojaan, TomPo ei. Sanotaanko näin, että tänään kohtaavat keskikastin parhaista sijoituksista taistelevat joukkueet...Seitsenmiehisenä reissannut PuB otti kotijoukkueesta niskalenkin jo avausneljänneksellä ja kuskasi pisteet Hämpton Cityyn oikein himomegatuloksella 71–100.

UUDESTISYNTYNYT 

PuB:n tuore käskyttäjä Harri Tuomi sai todistaakseen uudestisyntyneen koripallojoukkueen. Ensi jaksolla sentteri Eetu Koivuniemi pyssytti kolmoskaaren takaa viidesti. Taustatukea antoi laituri Lassi Utrio, joka pussitti jaksolla kuusi kakkosta säkkiin. Kun vielä Miikka Kilpinenkin onnistui yrityksissään, oli kotijoukkueella, taukotilanteessa 22–37, hieman hämmästeltävää.

HIRMUMÄTTÄJÄISET

Utrion ja Koivuniemen hirmumättäjäisten (Utrio 42 p. ja Koivuniemi 25 p.) ohella oli ottelun valopilkku tekemisensä tason löytänyt Ville Reponen. Takamiehen pelinjohtaminen oli mallikasta ja ratkaisuihinkin uskaltavaa. Myös puolustuspäässä onnistuttiin: kolmikko Reponen – Timo Teivaanmäki – Matias Suonpää imi jalkatyöllään Touhun Pojista mehut, ja porukka päästettiin huoahtamaan puoliaikatilanteessa 35–66.

Kolmosjaksolla, murskajohdossa, oli PuB:n hankala pitää nälkäistä liekkiään roihussa, mutta parketilla tehtiin tarvittava korieron säilyttämiseksi – ja päätösjakso pelailtiin. Voitollaan PuB parantelee asemiaan 12 joukkueen B-lohkon keskikastissa.

PuB:n pistemiehet: Lassi Utrio 42, Eetu Koivuniemi 25, Miikka Kilpinen 17, Timo Teivaanmäki 9 ja Ville Reponen 7. Mukana menossa myös Matias Suonpää ja Igor "Balkanin kenkäkauppias" Jacovic. Mainittakoon vielä, että Koivuniemi osui kolmen pisteen kaaren takaa kaikkiaan seitsemän kertaa ja että PuB itse asiassa hävisi jälkimmäisen puoliajan. Se päättyi ToPoLa:lle 36-34.

VALMENTAJALTA
"Tänään saatiin tehtyä niitä juttuja, joita oltiin ajateltukin. Puolustus pysyi tiiviinä. Hyökkäyksessä painettiin järjestyksessä nopea hyökkäys, puolinopea hyökkäys ja kolmantena vaihtoehtona jokin sovittu kuviopeli. Oli hyvä matsi. Alku oli loistava, Utrio ja Koivuniemi uskomattomia. Koko joukkueen esitykseen olen tyytyväinen, Ville Reposen pelinjohtamiseen erityisesti. Ville on nyt noussut omalle tasolleen. Tasolle, jonka olen odottanut näkeväni."
 -Harri Tuomi