tiistai 19. marraskuuta 2013

Punaportin Blues nappasi Hämeenkaaressa Malibua käkättimeen niin, että oikein höpöä teki!





PuB - Malibu
76-61 (34-31)







JaKaRi-murskatappiosta sisuuntunut Punaportin Bluesin edustusjoukkue lähti uusin energioin haastamaan lohkokolmosta kolmosdivarin ottelussa Hämeenkaaressa.

Aloitukseen marssi viisikko Mi$u - Utrio - Nurmio - Lehtola - Koivuniemi. Sukunimiriimikaimat Utrio ja Nurmio olivat eri tikissä jo heti alkuminuuteilta: syöttö kulki kuin aamuinen ajatus ja helpot kaksipisteiskipot löysivät tiensä Kusikaareksikin joskus kutsutun Hämeenkaaren korirautojen syviin sisuksiin. Vaihtopenkilläkin viisi miestä - kyllä tästä tasaväkistä kotivoittoa kelpasi ryhtyä povaamaan!

7,5 minuutin pelin jälkeen kentällä temmelsi tuttu mies. Joni Laitinen on tehnyt paluun PuB-paitaan ja juoksee nyt Matka-Pubin kumimattoa kuin villiintynyt vasa. Näitä korilleajoja on kotiyleisö kaivannut... kaksi pistettä, pujotellen, sivuttaisliikkeestä levyn kautta! Kyllä, Joni Laitinen on palannut Hämeenlinnaan. Niin, hetki sitten nähtiin pelin ensimmäinen kolmonen. Arvasit oikein. Utriohan sen nakkasi. Yleisöä on toistakymmentä, mutta enemmänkin mahtuisi. Jakso kotijoukkueelle 21-16. Voitto väreilee ilmassa jo.

Toisella kymmenminuuttisella helpot nostelee Malibuuuuuuuuuuuuu. PuB:n korinteko on väkinäisen oloista, kuin olisi vatsa kovalla. Matias Suonpää, kentän oranssikenkäisin pelimies, pääsee koettamaan kahta vapaaheittoa, mutta missaa harmillisesti molemmat. Kotijoukkueen kolmosetkaan eivät osu niin kuin osuivat kakkosjoukkueen supertähden Lasse Vuorisen kolmoset eilen. Onneksi valonpilkahduksiakin on: Joni Laitisen keskietäisyyden hyppyheitto on smuutti kuin silkki ja on sanomattakin selvää, että se osuu häneen. Vartin pelin jäljiltä PuB johtaa 29-27. Jakson lopussa Malibu pykii vielä tasoihin, mutta Eetu Iso E Eskimo Koivuniemi sinkoaa yhden kappaleen nättejä kolmipisteisiä koripussukkaan ja kirjaa puoliaikatilanteeksi vallan mellevän 34-31.

"Joo-o. Kyyyyyllä, kyyyyyllähän se. Aaaaaivan."













Kolmas neljännes alkaa PuB:n komennossa. Ensin Mi$u Kilpinen nakkaa hypärin sukkapussukkaan ja sitten Nurmion Jokke tekee jo kahdeksannen pisteensä komealla ajolla, jonka kestäessä malibulaiset ovat kuin vhs-nauhan still-kuvaan väpättämään jääneitä pujottelukeppejä, joiden lasikuituiset kaistalerepaleet sojottelevat sinne tänne lumiauran kirkkaissa valokeiloissa. Kakkosjoukkueen Lasse Vuorinen poikkeaa toimittajanpöydän luona kertomassa, että hänen suosikkinsa vierasjoukkueesta on Late, koska häntä itseäänkin kutsutaan Lateksi - erityisesti nuoruusvuosiensa hyvinkääläiskollegat tekevät niin. Hämeenlinnassa Latea kutsutaan korikunkuksi tai Sexy Basket Lateksi.

"Toimitsijan työ on kivaa. Pääsee ilmatteeks peleihi!"














Joe Nurmion kahdella vapaaheitolla PuB painelee 42-38-johtoon, kun ottelua on käyty 25 minuuttia. Sitten tulee väkivahva Timo Teivaanmäki ja sikamuussaa ensin korin alta vastustamattomasti kakkoskupin ja siihen vielä perään vapaaheittosen: 45-38. Onko tämä nyt se hetki, se maaginen irtioton momentum, perävalot, karkumatka, irtiotto, riuhtaisu... Voi olla, koska nyt Teivaanmäki tekee jo 15. pisteensä. Perusliike. En osaa selittää. Se pitää nähdä. Käännähdys, ponnistus taaksepäin, pehmeä heitto, kultaranne, kaksi pistettä. Coach Harri Tuomi ottaa aikalisän tilanteessa 47-40. Nyt olisi mahdollisuus rykäistä.

Nurmio vapaaheittoviivalla. Tiedäthän, ystäväiseni, mitä se on. Se on kaksi pistettä. Tässä vaiheessa muutama sana joukkueista: pelaajia on about sama määrä, samankokoisia ja melko lailla samanikäisiä. Herrasmiesjoukkueita, kumpainenkin. Ei mussuttajia, ei märehtijöitä, ei marmattajia eikä cry babyja. Tällaista on mukava katsella. Nyt parikymmenpäinen kotiyleisö alkaa läpyttää käsiään rytmikkäästi yhteen. Nyt on siis se heti. Irtioton hetki. Kyllä. 53-43. Kolmatta jaksoa on jäljellä kaksi minuuttia. Heitellään vapaaheittoja: Malibulle yksi kuppo ja PuB:lle niin ikään. Pikkufaktaa tähän väliin... vanhoille PuB-jarnoille... Kuka hämeenlinnalaisittain tuttu himomuussi on pelannut aikoinaan Malibussa? Viiden pisteen vihje: Toni Lindlöf. Kolmosjakso päätetään tilanteeseen 54-48, vierailijan hienoon ajokippoon.

Päätösneljännes käynnistyi entisen pelaajavalmentajan Ari Lehtolan kakkosella. Malibu kuittasi oitis. "Late vääntää isoja koreja", muistutti Vuorisen Late, kun Malibun Late (#34) käväisi kaventamassa. Hetken ajan tuntui, että maailmassa on vain Lateja. Nyt katsomoon saapui kakkosjoukkueen Sami Savolainen... kun ottelua oli jäljellä enää kymmenen minuuttia - tällä taktiikalla taktikon onnistui välttää toimitsijakomennus. Taktiikka on jokseenkin legendaarinen, mutta siinä mielessä huono, että 3/4 pelistä jää näkemättä.

PuB:n korinteko on edelleen hieman tukkoista. Silloin tällöin osuu. Malibulla osuu nyt useammin. Tilanne on 57-54 ja jännityksen voi aistia siitä tömähdyksestä, joka syntyy, kun coach Tuomi polkaisee jalkansa Hämeenkaaren kumimattoon ja murisee. Aikalisä: Hämeenlinna. Utrio: and-one. 60-54. 6 min jäljellä. Sitten päätyrajapeli Utriolle. "Okei, Lassi, rento heitto", huikkaa Tuomi vaihtopenkiltä. Majuri tekee työtä käskettyä: tulee esiin, nappaa nollakulmasta kaksipisteisen. Seuraavasta hyökkäyksestä Teivaanmäen Timppa myös, ja taas on kymmenen pistettä eroa (64-54). Taitaa olla tämä peli sillä kukko. No onhan se, kun Teivaanmäki myllertää hakemassa hyökkäyspään levypallot ei edes pituutensa turvin, vaan elastisen vikkelyytensä. Utrio for three! BOOOOOOM! 68-54. Sitten Joe Nurmio on korin alla väärinpäin. Hän on siellä takaperin!!1! = 2 p. Kakkoskupin tekee sitten Kilpisen Mi$ukin. 72-56. Nämä viimeiset minuutit ovat vastustajalle kauheat.

Leo Oksanen on kentällä. Ja Igor Jacovic. Arvokasta pelikokemusta nuorille jäbille. Oksanen pussittaa vaparin. Ja toisenkin. Nättiä, mä sanon, nättiä. Nyt Malibun äijät saavat teutaroida muutaman ilmaiskipon - peli on ratkennut jo - ja sitten, kolmannen yrittämän, Jacovic pysäyttää puolenkentän tietämille kuin muuri. Tai Ruutu. Pelin päättää Matjaz Suonpää, joka pumppaa häneen sellaisen kuuluisan viime sekunnin kaksipisteisen, jollaisista PuB kyllä tunnetaan! Voi velikultia! Malibu on lyöty. Isolla mosalla.

Pistemiehet: Utrio 19, Nurmio 17, Teivaanmäki 17, Kilpinen 6, Lehtola 6, Laitinen 4, Koivuniemi 3, Suonpää 2, Oksanen 2 ja Jacovic 0.

"Lassi veti 2. ja 3. erän ilman pelitilannekoreja. Päätöserässä majuri näytti, miksi hän on - amerikkalaista clutch-termiä käyttääkseni - valioluokan peluri."

-PuB 2 -valkku Pena

"Malibu on ehkä tämän sarjan kehnoin joukkue. Tai no, TomPo oli vielä kehnompi."

-Miikka Mi$u Kilpinen