lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kuusimiehinen Punaportin Blues poikkesi pääkaupungissa ryöväämässä Namikalta pojot


HNMKY 
Los Pakilas Lakers

versus

Punaportin Blues

59-67 (27-39)



Ykköspupi reissasi kuusimiehisenä pääkaupunkiin hakemaan iisiä vinstiä. Lähtötilanne sarjataulukossa: PuB April Madness -paikalla, Namika peränpitäjien porukassa...

PuB aloitti komeasti. Lassi Utrion johdolla joukkio tempaisi oitis kymmenen pisteen johdon. Osumatarkkuus oli kiitettävää vielä toisella, tasaisemmalla neljännekselläkin, jonka kuluessa myös HNMKY pääsi peliin mukaan. Puoliaikatulokseksi kirjattiin 27–39.

Jälleen kerran oli kolmosjakso (20–9) PuB:lle se vaikein. Namika upotteli hurjin tehoin, ja äkkiä Harri Tuomen valmentama PuB oli hätää kärsimässä. Väsymys painoi jaloissa, HNMKY kiri tilanteeseen 47–48, ja aikalisien suomat hetken hengähdykset olivat uuvutetulle kuusikolle laiha lohtu vain...

Jostakin PuB sen kuuluisan kuutosvaihteen löysi. Ehkä se löytyi vaihdoitta ahkeroineen Ari Lehtolan esimerkin innoittamana. Miikka Kilpinen terästäytyi korin alla, Utrio heittopelissään entisestään – ja nyt yhdeksi ottelun hahmoista astui Michael Vonsick, joukkueen tuore amerikkalaisvahvistus. "Mike" upotti tärkeät korinsa, ja PuB vei päätösjakson lukemin 19–12.

PuB:n pistemiehet: Utrio 26, Lehtola 17, Vonsick 10 (MVP), Eetu Koivuniemi 8, Miikka Kilpinen 6 ja Matias Suonpää.

"Mike oli kova." -Harri Tuomi

Punaportin Blues kohtaa tiistaina 11.3. Hämeenkaaressa klo 20 pelattavassa kärkiottelussa järvenpääläisen Jampan Kassiritarit (JaKaRi). Analyytikkojen mukaan tämä ottelu on kauden tärkein. Otteluun on vapaa pääsy.