maanantai 24. maaliskuuta 2014

PuB:n kakkonen ryysti energiamehut espoolaisemännästä

PuB 2 - EUkKo
74-59 (26-30)

Voittoputkeen liukuminen oli PuB:lle todellinen mahdollisuus Sateenkaarihallissa, jonne vastustajaksi saapui aika kova porukka, Espoon Ukko-Koris taulukon viitospykälältä.

Kaksitoista äijää. Yksi voitto alla. Kotihalli. Tällä yhtälöllä ei epäonnistu. Ei, vaikka Eukolla oli yksi himokaappi, sentterimusertaja, jonka kanssa koetti jokainen kotijoukkueen pelureista vuorollaan painia... Kuudella miehellä oli Ukko-Koris reissussa, mutta lopussa miekkosia oli kentällä enää neljä. Aikamoista käpälille lyöskentelyä oli tämä peli, oli.

Avausjakson niukkaa (15-13) voittoa pohjusteli Joutsimon Antti eli Daddy, jonka pohkeet olivat virkistyneet uudenveroisiksi Forssan Vesihelmen terapia-altaassa. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen tekemisestä katosi idea, ja espoolaisporukka kirmasi kahden korin puoliaikajohtoon.

Toisella ottelupuoliskolla PuB sai korjatuksi erään tärkeän seikan: malttamisen hyökkäyslevypallo kourassa. Kun ensimmäisellä puolikkaalla vielä hösellettiin kuula kolmessa sekunnissa pois kourista, toisella maltettiin katsoa, mikä olisi älykäs ja varma tapa suorittaa kaksipisteinen. Tämä oli eräs ottelu ratkaisevista oivalluksista, olkoonkin, että vielä oli kovin tasainen tämä kolmaskin kymmenminuuttinen. PuB vei sen pisteellä, tuloksella 14-13.

"Meillä oli Igorin kanssa ihana hetki. Igorin faija ja pikkubroidi sanoivat katsomosta, että nyt teillä kahdella kulkee, ja me siihen, että otammepa riiston mieheen, syötämme toisillemme ja viimeistelemme nätit kipot siihen. Se oli erikoislaatuista, sillä idea tuli ulkopuolelta, katsomon puolelta." -Lasse Vuorinen

Viimeisellä jaksolla tapahtui kaikenlaista. EUkKo otti kolme teknillistä virhettä ja soitti suuvärkkiä siinä määrin, että lopulta kentällä oli enää neljä eukkolaista. Siitäkös PuB riemastui ja takoi jaksotulokseksi 34-16! Kaius Karju oli kova, samoin Nuori Aleksi Tuomi ja Igor Jacovic blokkeineen. Puolustuspäästä todettakoon vain, että Punaportin Bluesin kakkosen prässi murhasi Eukon.

Mutta mistä johtui Igorin hyvä vire hyökkäyspäässä? Analyytikot tiesivät kertoa, että Igor on harjoitellut. Toinen teoria lausuu coach Big Dogin antaneen Igorille uuden lempinimen, joka olisi ikään kuin voimaannuttanut miehen huimiin peliesityksiin. Uskokoon ken tahtoo - ja kutsukoon Igoria tästedes Ikruksi ken tahtoo.

Japo puolusti Eukon isoa muussaajaa tosi hyvin. Niin hyvin, että se hermostui ja ajoi itsensä ulos. Vallan mainiosti pelasi Joutsimon, Jacovicin ja Postareffin ohella myös kaksikko Matti "Kaasu" Heikka - Nuori Aleksi Tuomi. "Viimeiset kuusi minuuttia me olimme eri joukkue", totesi coach Big Dog Mattila pelin jälkeen. "Syitä voidaan miettiä vaikka kaksi tuntia", puntaroi kapteeni, pistekunkku Lasse Vuorinen sitten, silminnähden tyytyväisenä erääseenkin kolmosyritykseensä, joka lähti kohti maaliaan syväkyykystä.

PuB:n pistemiehet: Vuorinen 19 ja Joutsimo 12, loppukymmenikkö 43.