maanantai 10. maaliskuuta 2014

PuB:n kakkonen työstettiin hengettömäksi Sateenkaarihallin myöhäisillassa



PuB 2 - Wartti Vanhat Starat

61-76 (24-33)






Kuusimiehinen hännänhuippu tuli vieraaksi Sateenkaarihalliin. Vastustajan miehistössä oli tuplamäärä hämäläisiä. Ottelun panoksena oli - ei enempää, ei vähempää - jommankumman ensimmäinen voitto. Nimi johti harhaan; Vanhat Starat eivät olleet vanhoja.


9-17

Coach BigDog marssitti avaukseen itsensä lisäksi Rupon, Japon, Lacun ja Kaasun. Wartti otti heti kärkeen luulot pois: puolessatoista minuutin pelijakson päätteeksi siirrettävällä valotaululla komeilivat kotijoukkueelle murheelliset lukemat 0-8. Pena Koira siihen sitten ottamaan aikalisän. Avausjaksolla kakkospupia piti pystyssä nuori Aleksi Tuomi, joka ajeli korille kovalla itseluottamuksella ja osui kaukaa kertaalleen sekä kaaren takaa että hieman lähempää. Wartilla oli kokonaisuutena ajatellen enemmän peli-iloa, -energiaa ja rentoutta - jakson päätöstulos 9-17 vastasi joukkueiden tasoeroa.

15-16

Mulla on sulle viisi sanaa: Lasse-Vuorinen-levyn-kautta-kolmonen. Yleisöä: 6. Tämän raportin kuvassa: Coach Sikakoira, Majuri Utrio, Pekka Saros. Kova kolmikko. Sitten Rupoman nakkaa kakkosen (jonka vastustajan jäbä yrittää lyödä alakautta sukan läpi avaruuteen) ja Lasse Vuorinen kolmosen. Wartti ottaa aikalisän ja nyt tämä vaikuttaa ihan peliltä taas (23-27). Jakson loppuun Japo Postman Postareff teki ensimmäisen pisteensä vapaaheitosta. Mutta: sen kuittasikin sitten Wartin numero 4, Miro Myöhänen, viimeisen sekunnin levynkauttakolmosellaan! Piip! Puoliaika. 24-33.

18-21

Kapteeni Vuorinen ynnä El Reino Salomaa (MVP/PuB2) aloittivat vimmatun takaa-ajon. Japo liittyi joukkoon tummaan määrämittaisella kaksipisteisellään. Coach Sikakoira johti orkesteria takamiehen paikalta ja Matti "Kaasu" Heikka (co-MVP/PuB2) nakkasi koripussukan. Seuraavassa tilanteessa Pena Koira upotti toisen kahdesta vapaaheitostaan siten, että ensimmäinen ei tietenkään osunut, koska penkkipunnerrusbodatut käsivarret olivat jäykät kuin titaani, mutta löysivät sopivan voima-liike-kombonsa toiseen yritykseen. Ilmassa oli takaa-ajon tuntua, jota kuitenkin varjostivat stadilaisten tekemät helpot - aivan muutaman pisteen päähän ei vielä päästy... sillä kyllä pääkaupunkilaisvierailija vasaroi nyt tosi tuhmasti kaaren takaa. 42-54.

19-22

Tämä jakso on hyvin väsynyt jakso. Ei tapahdu mitään. Joku tekee korin. Sitten joku toinen, jolla on erivärinen pelipaita. Pilli soi. Se on Saroksen. Hetken päästä Matias Lehtisen pilli soi. Yllätyksellistä olisi, jos Matias Suonpään pilli soisi. Coach BigDog ajaa kaksi pistettä. Wartti kuittaa kolmosella. Tämä on ollut ja on yhä jutun juju, juoni. Stadilaisvastustajalla on vielä ottelun loppuvaiheillakin uskomaton energialataus: koreja syntyy ja syntyy ja syntyy ja ja ja - Tino Tuomisto (nro 6, Wartti = MVP). Tuo nuorimies upotti kaiken ja vähän päälle. 

PuB:n pistemiehet: Kaasu Heikka 14, El Reino 13, Nuori Aleksi Tuomi 8, Lasse Vuorinen 8, Antti Ruponen 5, Japo Postareff 4, Igor Jacovic 4, Pena Mattila 3, Sami Savolainen 2, Juha Haukka ja Jukka Hillu.

Mielenkiintoinen pikkutieto: ottelussa tehtiin PuB 2:n kaikkien aikojen helaennätys. Niitä tuli niin paljon, ettei laskea ehtinyt, korirautaan osumattomia heittoyrityksiä, siis. Kaikilta etäisyyksiltä.

Meidän piti tänään olla isäntiä korin alla. Oltiin emäntiä.-Coach BigDog