lauantai 1. maaliskuuta 2014

Parilla ukkelilla vahvistunut Punaportin Blues paukutti Pink Panthersia naamavärkkiin jättimegatuloksella





PuB - Pink Panthers

92-43 (53-22)









Lohkonelonen PuB isännöi Hämeenkaaressa helsinkiläistä Pink Panthersia, joka sijoittuu sarjataulukossa viimeistä edelliseksi eli on putoajaehdokin paikalla. Tästä ottelusta tekivät mielenkiintoisen myös PuB:n kaksi tuoretta vahvistusta: heittävä laituri Michael Vonsick (University of Louisville) ja Taavi Uke (Kalev Tallinn). Hämäläisjengi tähtää sarjanousuun tosissaan!

Avausjakso oli aluksi yllättävänkin tasainen. Hauskoihin peliasuihin sonnustautuneet pinkkipantterit onnistuivat korinteossa aina 14-11-tilanteeseen saakka, mutta sitten käynnistyi kaksitahtimoottori Utrio - Nurmio. Parivaljakon johdolla PuB kiskaisi nimiinsä 12-0-runin ja vei pelin ensimmäiselle pikkutauolle tilanteessa 26-11.

Kakkosneljänneksen nimi oli Taavi Uke. Jo avauskympillä miekkonen väläytteli taitojaan yhdellä and-one-suorituksella, ja nyt, toisella pelijaksolla raamikkaalta Kalev Tallinnan mieheltä nähtiin heti kärkeen sekä kaksi- että kolmipisteinen pam pam. Puoliaikatilanne: 53-22.

Kolmoskympin avaa kolmosellaan... majuri Utrio. Ja sitten samanmoinen Joe "DZHOU" Nurmiolta. Igor Jacovic ei ole toimitsijapöydässä, vaikka pitäisi olla. Ensin tulee viesti ("kertokaa joku mihin aikaan pitää olla paikalla kun olen viihteellä tällä hetkellä niin tiedän mihin aikaan kotiin mennä") ja sitten miekkonen - katsomoon. Juha Haukka kysyy Igorilta: "Mitä sulle on tapahtunut?" ja coach Big Dog on vielä antava oman lausuntonsa asiasta.


Tsemiä, gundit! Terkuin Kaitsu kakkosesta.


















Koriero saavuttaa kolmenkymmenen pisteen rajapyykin. Vaihdetaan uutta verta kentälle. PuB:n uusista vahvistuksista Vonsick on vielä hieman empivä, mutta Uke on jo tyystin sopeutunut hämäläiseen pelityyliin. Näistä kahdesta herrasmiehestä on PuB:lle paljon apua, kun pian aletaan toden teolla tapella sarjanoususta... Taavi Uke panee molemmat vapaaheittonsa verkon perille. Sitten Michael Vonsick... 2 p.! Debyyttipojot! Kolmannen kymmenminuuttisen päätteeksi tilanne on 70-36.

Anna periks en anna periks en anna periks!


















Päätösjaksolla Utrio urakoi. Ja Lehtolan Arsti heitti kertaalleen kolmosen pussukkaan. PuB-valmentaja Harri Tuomi otti aikalisän tilanteessa 78-38. Pientä lepuutusta... Aikalisällä majuri Utrio antoi ohjeita flash cut -liikkeen suorittamiseen. Mike Vonsick for another 2! Blaa blaa blaa.

PuB:n pistemiehet: Lassi Utrio 25, Joe Nurmio 17, Ari Lehtola 13, Taavi Uke 12, Timo Teivaanmäki 9, Michael Vonsick 7, Ville Reponen 5 ja Eetu Koivuniemi 4. Mukana menossa myös Joni Laitinen ja Matjaz Suonpää. Ja Mi$u Kilpinenkin, toipilaana.


"Kyllä serbialaisella ja virolaisella lay-upilla on eroa." 
(-Majuri Utrio Igor Jacovicille Taavi Uken mahtisuorituksista kentällä)
"Kokonaisuutta ajatellen... meillä on ollut porukkaa treeneissä, ja palaverin jäljiltä meillä on kaikilla sama, selkeä päämäärä. Me teemme hommaa joukkueena, emme sooloile. Ensi viikon suunnitelma on oppia hyökkäämään paikkapuolustusta vastaan. Lisäksi vieraspeleihin on saatava tarpeeksi porukkaa."
(-PuB-valmentaja Harri Tuomi sikahimomurskavoiton jälkitunnelmissa, analyyttisena...)