lauantai 22. maaliskuuta 2014

Punaportin Blues 2 katkaisi tappioputkensa Kisahallissa





Basket Team Helsinki 2012

vs.

Punaportin Blues 2

50-70 (26-43)





Ensimmäisen voiton metsästys jatkui Stadissa, Kisahallin A-puolella, jossa vastaan asettui niin ikään peräpuolelta voimansa ammentava yhden voiton BTH2012.

Ei runoja. Ei kuvia. Tiukka fokus itseensä pelitapahtumaan. Mielikuvaharjoittelua autossa. Putkinäkö, tunnelin päässä maali: ensimmäinen voitto, lohkon viimeiseltä pykälältä pykiminen edes aavistuksen verran ylemmäs. Tässä alkutahdit reissulle.

Seitsemän ukkoa pykälässä. Tiivis ryhmä. Joka ukolle vastuuta - sitä ei voi nyt välttää. Vastassa kahdeksan fyysillisesti heiveröisempää stadilaista. Molemmilla joukkueilla - kuin yhteisestä sopimuksesta - kaikki isot äijät kotona. Kentällä kirmaa pelkkiä pygmejä.

Tässä salissa Matti "Kaasu" Heikasta tuli aikoinaan Emokarhu. Voisi sanoa, että Matti on syntynyt tässä luolassa. Tuttuus tuntui luissa ja ytimissä; yhdessä BigDog Mattilan ja Balkanin kenkäkauppias Jacovicin kanssa tämä dominantti troikka teki korin alla mitä tahtoi. Kyseessä oli vastaansanomaton lihaspelote, jonka edessä kotijoukkue kumarsi ja toivoi armahdusta.

Nuori Aleksi johti peliä kypsästi. Kaikki post-peliä työstäneet onnistuivat yrityksissään. Skriinit osuivat kohdilleen. Tässä porukassa oli ja on nyt peliälyä, erityisesti Igor J. loisti kuin energiansäästölamppu. Kolmoset löysivät maalinsa: Lasse Vuoriselta neljä onnistumista ja Leo "Lexxxa" Oksaselta kolme. Haukan Juha pelasi vahvasti niin ikään - urakoi ja uhrautui.

Puolustuksessa autettiin. Ja piti auttaakin, sillä vastustajalla oli yksi hankalampi tapaus, vaikeammin pideltävä. Porukkahommalla miekkonen pantiin kuriin.

Ottelun varsinainen ratkaisuhetki oli toisella kymmenminuuttisella kiskaistu 16-0-runi. Tähtihahmoksi voisi nimetä kenet hyvänsä tästä tasaisen laadukkaasti pelanneesta porukasta, mutta rakennetaan nyt tähtikulttia oikein viimeisen päälle, ja valitaan vain yksi: Leo Oksanen.

PuB:n pisteukkelit: Vuorinen 22, Oksanen 18, Heikka 12, Jacovic 11, BigDog 4, Nuori Aleksi Tuomi 3 ja J-Hawk.

Jos meillä on maanantainakin tällainen painiasenne, me voitetaan. -BigDog

Maanantaina Sateenkaarihallissa Eukko. Ei ole kehno vastustaja. On sarjataulukon puolivälistä. Klo 20.15. Tuomaripari: Saros - Lehtiniemi.